Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ.......ΚΑΙ ΕΓΩ.

Μπλοκογειτονιά μου έλειψες!!!!!!

Η τελευταία μου ανάρτηση πραγματικά ήταν πριν από πολύ πολύ καιρό αλλά υποχρεώσεις , αναποδιές και δυσκολίες με κράτησαν μακριά από την μπλοκογειτονιά μας.
Από τον Οκτώβριο είχα ξεκινήσει σεμινάρια κοσμήματος και ουσιαστικά αυτό ήταν και η μόνη μου ασχολία , έτσι παρακάτω σας φωτογραφίζω τα "δημιουργήματα" μου και τους πειραματισμούς μου με διάφορα υλικά που παντρεύω μεταξύ τους.

Τα πρώτα είναι μια σειρά από σκουλαρίκια και δακτυλίδι με αλπακά και γεμισμένα με ρίγανη ανακατεμένη με υγρό γυαλί.



 Το επόμενο δακτυλίδι είναι από τα πρώτα πολύπλοκα σχέδια με αλπακά κομμένο με σέγα που με δυσκόλεψε αρκετά στο κόλλημα των κομματιών του.



Το δακτυλίδι αυτό είναι το αγαπημένο μου....πολύ απλό με οξείδωση στο εσωτερικό του με τριψίματα που έγιναν με γυαλόχαρτο.



Το μενταγιόν με αλπακά ,ρίγανη και υγρό γυαλί  δεμένο με μεταξωτό μαύρο κορδόνι.


 Μενταγιόν με χοντρό σύρμα (2mm) αλπακά που αφού οι κύκλοι κολλήθηκαν ξεχωριστά έγιναν επίπεδοι με το σφυρί και τέλος κολλήθηκαν μεταξύ τους είναι δεμένο με μεταξωτό λαδί κορδόνι.


Μενταγιόν με λεπτομέρειες από αλπακά δεμένες πάνω σε μεταξωτές λεπτές κλωστές.


Τα μικρά σκουλαρικάκια μου με την βροχούλα τους.


Ασύμμετρα σκουλαρίκια το ένα κρεμαστό ενώ το άλλο εφάπτεται στο αυτί και φοριούνται μαζί.


Τα φυλλαράκια.



Εδώ τα σκουλαρίκια έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και το παραπάνω μενταγιόν.


Μενταγιόν σε βέργα με τρεις σφυρηλατημένους κύκλους από αλπακά, χαλκό και ορείχαλκο.


Βραχιόλι με χτυπημένο σύρμα αλπακά όπως πιο πάνω.


Η πρώτη μου καρφίτσα.


Σκουλαρίκια φτιαγμένα από παλιό ύφασμα και βελονάκι.



Το σκουλαρίκι αυτό το αγαπάω πολύ γιατί την πρώτη μέρα που τα φόρεσα και τα δύο σαν ζευγάρι βάζοντας τα στην τσέπη μου για να φορέσω το κράνος μου............το ένα δυστυχώς το έσκασε από την τσέπη του μπουφάν μου:((((




Αυτή είναι λοιπόν η μέχρι τώρα η ενασχόληση μου με το κόσμημα αν και πολλά ακόμα κομμάτια βρίσκονται στα χέρια της αδερφής μου που έχει βρει τη "χαρά" της με το νέο μου χόμπι :)))

Ελπίζω να είστε όλοι καλά παρά τις δυσκολίες που περνάμε και υπόσχομαι να περάσω σύντομα από τα σπιτάκια σας που μου έλειψαν πραγματικά τόσο καιρό.